Opdag duplicate content med en SEO tilstandsrapport

En SEO tilstandsrapport viser dig, hvilke svage og hvilke stærke sider, dit website har. Inden for søgemaskineoptimering (i modsætning til fx personlig udvikling), er dog især de svage sider interessante at se.

Svage sider – som for eksempel tomme sider, duplicate content og ringe linkprofil – kan skade hele dit sites placeringer. Uanset at resten af sitet faktisk er rigtigt god kvalitet.

En af de absolut svageste punkter for utroligt mange websites i dag er duplicate content. Duplicate content er intet nyt emne og mange webmastere er bekendte med det – desværre gør stadig meget få en dedikeret indsats ud af at få det udryddet.

Og det på trods af, at duplicate content selv på en mindre række undersider i dag har potentiale til at skade hele ens website, hele ens domæne. Her hjælper en SEO tilstandsrapport.

Hvor er der DC – og hvad gør vi?

En SEO tilstandsrapport går effektivt ind og viser dig hvor på dit site, den er gal, og du har duplicate content.

For nogle sider, større webshops især, kan der være tale om mange tusinde sider med duplikeret indhold. En god SEO tilstandsrapport vil give dig en URL til samtlige sider med DC, så du har mulighed for at tage dem en ad gangen og udrydde alle problemerne.

Du kan løse problemet med duplicate content på to måneder:

  1. Noindex det indhold, der er ramt. Duplikeret indhold kan holdes væk fra søgemaskinerne med et noindex-tag, men så bliver de slet ikke indekseret, og du har ingen mulighed for at få besøgende ind fra søgemaskinerne. Det er ikke den bedste vej at gå.
  2. Skriv unik tekst til alle undersiderne. Det kan være en stor opgave at skrive unikke tekster til samtlige af undersider, man har, der er ramt af duplikeret indhold – men det er ikke desto mindre den bedste løsning. Du får masser af godt unikt indhold på din side, et stærkt domæne og mange indgange til potentielle kunder fra søgemaskinerne.

Du behøver ikke at skrive alle teksterne selv – du kan nemt hyre en tekstforfatter, fast eller freelancer, på nettet. Amino Freelancer er en udmærket portal til at finde en dygtig og billige tekstforfatter på.

Duplicate content er en af de ting, der for alvor kan trække et website ned – og en SEO tilstandsrapport vil derfor også tage sig af dette emne som en af de primære ting.

Hvad kan jeg ellers få i min SEO tilstandsrapport?

Analysen finder naturligvis frem til alle problemer (hvis der er nogle, naturligvis). Foruden duplicate content ses ofte:

  1. Sider helt uden indhold, hvilket kan skade på lige linje med duplicate content
  2. Meget sløvt website, der giver brugerne en dårlig oplevelse på siden
  3. Ingen interne links på siden til at hjælpe brugeren
  4. Overdreven brug af søgeord på siden til gode for søgemaskiner på kort sigt, men til skade for brugere og derved også søgemaskinerne på langt sigt.

En SEO tilstandsrapport hjælper med at blive store som små fejl kvit på websitet og derved lægges fundamentet til, at svære søgeord kan blive indtaget på langt sigt.